Kako izgleda proces jedne dostave?

  1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Osnovno
  4. Kako izgleda proces jedne dostave?

Razumemo da možeš biti zbunjen pre nego što uradiš svoju prvu dostavu za Glovo. Ništa se ne brini, u nastavku ćemo ti objasniti korak po korak i prateći to ćeš rešiti svaku nedoumicu koju možeš imati.

Check in:

25 minuta pre početka tvog zakazanog sata u Glover aplikaciji, dobićeš notifikaciju da je vreme da se prijaviš. Jednostavno treba samo da klikneš na Check in odnosno Potvrda dostupnosti i tako označiš da si aktivan i spreman da radiš porudžbine tokom sati koje si zakazao.

Stigne ti porudžbina:

Kada ti stigne porudžbina, ako ti je dugme za Automatsko prihvatanje porudžbina aktivirano, aplikacija će ti pokazati uopšteni prikaz porudžbine: koja je porudžbina u pitanju, mesto preuzimanja i mesto dostave.

Započneš porudžbinu:

Baci pogled na mapu koju ti aplikacija prikazuje, i onda kada je ruta uspostavljena klikni na žuti pin sa adresom i automatski će te poslati na Google Maps gde možeš pratiti navigaciju do mesta preuzimanja porudžbine.

Preuzmeš porudžbinu:

Aplikacija će ti prikazati da li treba ti da poručiš proizvode i koji metod plaćanja treba da koristiš. Veoma je bitno da uvek ispoštuješ ovaj korak! Nakon toga, preuzmeš proizvode, platiš ako treba, učitaš fotografiju isključivo fiskalnog računa (ne slip od kartice niti slip iz našeg sunmi uređaja) u aplikaciju i ubaciš porudžbinu u ranac.

Dostaviš porudžbinu:

U trenutku kada stignete na adresu dostave, klijent treba da potpiše prstom na aplikaciji na vašem uređaju, da novac ukoliko plaća kešom, i tek onda mu uručite porudžbinu, kako biste na taj način izbegli neprijatne situacije da klijent odbija da plati ili mu ne prođe kartica ako plaća karticom.

Toliko je lako! U svakom slučaju, ako imaš bilo kakav problem tokom trajanja porudžbine, naš tim iz korisničke podrške putem četa će ti sa zadovoljstvom pomoći.