Kako rezervisati sate

  1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Osnovno
  4. Kako rezervisati sate

Kako rezervisati sate

Kalendar se otvara dva puta nedeljno:

– ponedeljkom možeš već rezervisati sate za četvrtak, petak, subotu i nedelju za tekuću nedelju

– četvrtkom možeš već rezervisati sate za ponedeljak, utorak i sredu naredne nedelje

Uvek ćeš dobiti obaveštenje o mogućnosti odabira svojih sati, stoga preporučujemo da aplikaciju Glover ne držiš otvorenom, kako bi osigurao ispravno prikazivanje notifikacija.

Kalendar se najpre otvara dostavljačima s najvišim ocenama efikasnosti.

Zapamti da, ako si novi dostavljač, nećeš imati ocenu efikasnosti dok ne isporučiš prvih 50 narudžbina. Dok isporučuješ narudžbine, ocena efikasnosti će se izračunavati, ali neće biti aktivirana. To jest, imaćeš pristup terminima u isto vreme kada i prosečni Gloveri u tvom gradu. Kada dosegneš prvih 50 narudžbina, tvoja će se ocena efikasnosti aktivirati. Moći ćeš da vidiš svoj rezultat na profilu u aplikaciji i imaćeš pristup terminima u skladu s tvojim dotadašnjim kvalitetom rada.

Slobodno možeš rezervisati svoje sate za rad u odeljku Kalendar u Glover aplikaciji. Termini koji se pojavljuju u beloj boji su dostupni, dok su termini u sivoj boji već popunjeni. Jednostavno klikni na dostupne termine u kojima želiš da radiš i oni će postati zeleni, što znači da si ih ispravno rezervisao. (Uzmi u obzir da termini koji su označeni katancem kasnije ne mogu biti poništeni. To su termini do čijeg početka je ostalo manje od 24h.)

Kako poništiti sate

U bilo kojem trenutku možeš poništiti odabir termina koji si rezervisao, ali imaj na umu da nakon što rezervišeš termin označen katancem (vreme do početka tog termina je kraće od 48h), poništavanje istog neće biti moguće. Ako tokom tih termina ne možeš raditi zbog razloga koji su izvan tvoje kontrole, možeš poslati email na adresu glovers@glovoapp.com i u subject poruke staviti „TERMINI‟.