Jak rezerwować bloki czasowe

  1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Podstawy
  4. Jak rezerwować bloki czasowe

Kalendarz jest otwierany dwa razy w tygodniu:

— W poniedziałki można rezerwować bloki czasowe na weekend.

— W czwartki można rezerwować bloki czasowe na następny tydzień.

O możliwości wybrania bloków czasowych zawsze poinformuje Cię stosowne powiadomienie. Dlatego zalecamy, abyś nie miał(a) stale otwartej aplikacji dla kurierów, ponieważ w ten sposób powiadomienie na pewno wyświetli się prawidłowo.

Kalendarz najpierw otwiera się dla kurierów, którzy mają najwyższą punktację za doskonałość.

Pamiętaj, że w przypadku nowych kurierów punktacja za doskonałość pojawia się dopiero po zrealizowaniu 50 zamówień. Gdy jako nowy kurier dostarczasz zamówienia, Twoja punktacja za doskonałość jest obliczana, ale na nic nie wpływa. Dlatego dostęp do bloków czasowych uzyskujesz w tym samym czasie co przeciętni kurierzy w Twoim mieście. Gdy osiągniesz pułap 50 zamówień, Twoja punktacja za doskonałość zacznie obowiązywać. Będzie ona dostępna na stronie profilu w aplikacji, a Ty będziesz uzyskiwać dostęp do bloków czasowych stosownie do swojego poziomu doskonałości.

W sekcji kalendarza w aplikacji dla kurierów możesz swobodnie rezerwować godziny współpracy. Bloki czasowe oznaczone na biało to bloki dostępne, natomiast bloki oznaczone na szaro są już zapełnione. Wystarczy kliknąć dostępne bloki czasowe, w których chcesz współpracować, a ich kolor zmieni się na zielony, sygnalizując prawidłową rezerwację. (Weź pod uwagę, że wyboru bloków czasowych oznaczonych kłódką nie można anulować).

 

Jak usuwać bloki czasowe

W każdej chwili możesz anulować wybór zarezerwowanego bloku czasowego, ale pamiętaj, że jeśli zarezerwujesz blok oznaczony kłódką, tego wyboru nie możesz cofnąć. Jeśli się okaże, że podczas takich bloków nie możesz współpracować z przyczyn leżących poza Twoją kontrolą, możesz wysłać e-mail o temacie „BLOKI CZASOWE” na adres glovers@glovoapp.com.